Onroerend goed makelaars in Sittard Geleen Born?

Bestand:Home-icon.svg - Wikipedia

Is het zogenoemde ‘flippen van vastgoed’ de slimste manier om aan de slag te gaan met beleggen in onroerend goed? De afgelopen jaren hebben we op tv de nodige vastgoed-flipshows gezien waarin mensen worden gevolgd die buitensporige winsten maken terwijl ze huizen flippen. Het ziet er vaak gemakkelijk uit.

Is het ‘flippen’ van woningen echt zo aantrekkelijk? Nou… dat kan het zijn. Er zijn zeker mensen die een goed inkomen verdienen door huizen te flippen. Maar… de tv-shows hierover kunnen een verdraaid beeld geven als het gaat om de “realiteit” van het flippen van onroerend goed.

Is het de beste manier om te beginnen met beleggen in onroerend goed? Ik laat je zelf beslissen. Echter, naar mijn mening is voor de meeste mensen, vaak niet de beste manier om te beginnen met beleggen in onroerend goed. Een van de belangrijkste factoren die bepalend is voor succes is de markt. In een opgaande markt kan ook een beginner succes hebben.

In de neergaande markten zijn de risico’s op verliezen echter aanzienlijk. Het kan dan al snel om grote verliezen gaan. Wanner u onroerend goed koopt, opknapt en verkoopt aan een particuliere koper zal dit proces al snel maanden duren. De markt kan dan ook veranderen en zelfs helemaal omkeren tussen het moment van aankoop en verkoop.

Dat is zeker een groot nadeel voor de meeste nieuwkomers. Verder heeft U een goed begrip van de renovatiekosten nodig. Ook moet u een goede financiering hebben … hetzij van een particuliere geldschieter of een bank. Een privégeldschieter heeft vaak de voorkeur. En wat dat u als u het onroerend goed niet snel kunt verkopen? Kunt u de aflossing en rente dan ook betalen?

Verder dient u uw kosten heel precies te berekenen… er is misschien niet veel ruimte voor fouten… en ruimte voor fouten betekent een groter risico voor u. Bouwkundige en juridische kennis is verder ook handig. Welke verplichtingen heeft u? Wat verwacht de gemeente van u? Van de mensen die een goed inkomen verdienen met flippen hebben de succesvolle doorgaans de nodige ervaring. Ze kennen de trajecten, hebben marketingkanalen om kopers te krijgen, solide kredietbronnen, enz.

De vraag is dan ook of het niet verstandiger is om de nodige ervaring op te doen zonder meteen zelf grote financiële risico’s te lopen. Dat hangt natuurlijk van uw gehele situatie en motivatie af. Houd in ieder geval rekening met de marktomstandigheden en verwachtingen wanneer u overweegt een woning ‘te flippen’. Zoek eventueel hulp bij het doorrekenen van uw begroting om risico’s zo goed mogelijk te beperken.

Vaak hebben succesvolle ‘fix en flippers’ kennis van de vastgoedmarkt. Denk bijvoorbeeld aan een makelaar Sittard die vanuit zijn vak een bepaald inzicht in de markt heeft en daarop zijn verwachting kan baseren. Ook beschikken ze doorgaans over een netwerk van professionals op verschillende gebieden.