Plan je uitvaart door middel van een uitvaartverzekering

Wanneer je ouder wordt, hoor je te ontspannen en moet je je niet meer té veel over de zaken van de wereld bezig houden. zo hoort het nou eenmaal met ouderdom. Je hoort te genieten van je leven en dingen te doen wat je leuk vindt en waar je van houdt. Dit houdt in dat je je óók niet druk moet maken om de zaken waar je een verzekering voor kunt afsluiten. Eén van deze verzekeringen is de uitvaartverzekering. Dankzij deze verzekering hoef je je niet verder druk te maken om je uitvaart ceremonie.

Want stel dat je geen uitvaartverzekering afsluit. Wat staat u dan te wachten in het leven? Zo heb je twee manieren om een uitvaart te kunnen betalen. Eén hiervan is dat je je hele leven moet bezuinigen om uiteindelijk je nabestaanden niet de druk van de kosten achter te laten. En de andere optie is dus dat je al de kosten aan je nabestaanden over laat. Met de kosten aan je nabestaanden achter te laten zorg je er wel voor dat je familieleden niet rustig om je kunnen rouwen. 

Er zijn dus manieren die je kunnen helpen om je uitvaart te plannen. Iedereen kan gebruik maken van dit beleid. Er is geen wettelijke eis om een deze verzekering af te sluiten. Het is wel aan te raden en uitvaartverzekeringen vergelijken is dan de stap die je als eerste neemt. Echter hoor je wel medisch gecheckt te worden om te zien hoe je er met je medische situatie voor staat. Dit doen ze zodat ze voor jou een betalingsplan kunnen regelen. Het betalingsplan verschilt ook per leeftijd. Hoe ouder je bent, hoe hoger het termijnbedrag zal zijn. Dan gaat het natuurlijk niet om hele hoge bedragen.

Het bedrag wat ze uiteindelijk voor jou hebben bewaard, kan ook rechtstreeks aan je nabestaanden gegeven worden als zij zelf het uitvaart willen organiseren. Meeste verzekeringen hebben pakketten dat een organisatie inhoudt. Denk hierbij aan een bos bloemen, grafkist, grafsteen en lijkwagen of limousine. Om er achter te komen welke verzekering het beste bij je past, kun je de uitvaartverzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken op het internet. 

Als je een moment rustig gaat zitten en gaat denken aan de prijzen van de benodigdheden op een uitvaartceremonie, zul je merken dat het niet niks is. Al de benodigdheden zijn ernstig duur. Met een wat gedetailleerde lijst zal je beter inzien wat nodig is voor een ceremonie. Hieronder zie je er een lijst van:

 • Grafkist
 • Balsem technieken
 • Grafsteen
 • Grafkelder
 • Huur van de lijkwagen
 • Kosten van gravers
 • Perceel bedrag
 • Bloemen
 • De kleren die de overledene zal dragen
 • Het eten en drinken voor de rouwenden
 • De organisatie zelf

En zo kun je er maar meer bij opnoemen. Afhankelijk van de organisatie en de benodigdheden zullen de prijzen stijgen. Maar wat nog belangrijker is, is dat de prijzen met de tijd meer zullen stijgen. Met een uitvaartverzekering voorkom je de prijsstijging. De voordelen die je ontvangt van een verzekering, kunnen voor alles worden gebruikt. Zo kunnen je familieleden bijvoorbeeld het geld wat ze zullen ontvangen voor je uitvaart ook uitgeven voor iets anders.

Je zal wel goed moeten overwegen om een uitvaartverzekering af te sluiten om de juiste en het meest bij je passende voorzieningen te kunnen treffen voor je begrafenis. Het zal ervoor zorgen dat de last van de uitgaven en de benodigde organisatie op deze manier van de schouders van je familieleden verminderen. Ze zullen jou dankbaar zijn en jij zal een begrafenis krijgen die jij van tevoren voor jezelf hebt geregeld dat het beste bij je past.